Mobilitate 1-7 mai 2022

În perioada 1 – 7 mai 2022, 2 profesori și 7 elevi ai Liceului de Artă „Ștefan Luchian” Botoșani au participat la prima mobilitate din cadrul proiectului Trabajando en/con una orquesta escolar”, nr. de referință 2020-1-ES01-KA229-082806_2, în Toledo, Spania.

“Trabajando en/con una orquesta escolar” este un proiect care constă în schimbul de bune practici și colaborare între Liceul IES Princesa Galiana din Toledo, Spania și Liceul de Artă   “Ștefan Luchian” Botoșani. Proiectul se concentrează pe munca în jurul orchestrei școlii, pregătirea și desfășurarea diferitelor spectacole muzicale, o activitate care pentru ambele licee este un spațiu ideal pentru munca în echipă.

Scopul proiectului este crearea unei rețele mai largi de școli europene care participă la schimburi orchestrale și care vor contribui la răspândirea imensului patrimoniu cultural european.

Programul Erasmus+ se adresează elevilor cu vârste cuprinse între 14 și 18 ani, cunoscători și iubitori de muzică și limba engleză, care doresc să se dezvolte personal, să dobândească abilități de lucru în echipă și să facă cunoscut patrimoniul muzical european.

Elevii artiști au luat parte cu dezinvoltură și implicare la activitățile desfășurate la Liceul IES Princesa Galiana din Toledo, colaborând cu elevii și profesorii spanioli. Elevii noștri au participat la cursuri de istoria muzicii, repetiții cu orchestra Liceului IES Princesa Galiana în Centro Cívico de Santa Bárbara. La finalul vizitei, elevii noștri împreună cu elevii spanioli au interpretat partea muzicala din piesa de teatru „Visul unei nopți de vară” de William Shakespeare.   De asemenea, elevii au avut ocazia să viziteze Muzeul El Greco, Fortăreața Alcazar, Catedrala Santa María de Toledo, Muzeul Cromática.

Echipa Liceului de Artă s-a bucurat de o vizită la Muzeul del Prado din Madrid, leagăn al colecțiilor de artă de la începutul secolului al XIV-lea.

Vă invităm să ne urmăriți activitatea din cadrul proiectului pe pagina de facebook a Liceului de Artă  https://www.facebook.com/Liceul-de-Art%C4%83-%C5%9Etefan-Luchian-Boto%C5%9Fani-279744346370 și pe pagina web https://stefanluchian.eu/category/proiect-erasmus/ .